Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

کیوسک بین الملل تابناک: اعلام تحریم نفت روسیه از سوی آمریکا و انگلیس، شلیک اخطار کره جنوبی به سمت قایق گشتی کره شمالی، طرح سناتورهای آمریکایی برای محدود کردن ذخایر طلای روسیه، هشدار مادورو درباره وقوع جنگ جهانی سوم و وعده طالبان برای حل مشکلات زنان افغانستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعلام تحریم نفت روسیه از سوی آمریکا و انگلیس

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز سه‌شنبه اعلام کرد کشورش رسماً واردات نفت روسیه را ممنوع می‌کند.

بریتانیا و آمریکا در اقدامی هماهنگ تحریمهای نفتی علیه روسیه را اعلام کردند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا این تحریم را ضربه دیگری به رهبری ولادیمیر پوتین توصیف کرده است.

تحریم بریتانیا تا پایان سال جاری میلادی اجرایی خواهد شد که دلیل آن فرصت داشتن شرکتها و کسب و کارها برای جایگزینی نفت روسیه است.

در حال حاضرنفت روسیه هشت درصد نیاز بازار بریتانیا را تشکیل می‌دهد.

معاون نخست‌وزیر روسیه روز دوشنبه هشدار داد چنانچه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا واردات نفت از روسیه را ممنوع کنند قیمت این محصول ممکن است به بیش از ۳۰۰ دلار به ازای هر بشکه برسد.

«الکساندر نواک» در یک پیام ویدئویی که در تلویزیون دولتی روسیه پخش شد تصریح کرد: «کاملاً مشخص است که ممنوعیت نفت روسیه تبعات فاجعه‌باری برای بازار جهانی به همراه خواهد داشت.»

او در ادامه تصریح کرد: «افزایش قیمت‌ها غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود. قیمت نفت به ۳۰۰ دلار می‌رسد، اگر از آن هم بالاتر نرود.» «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه از جامعه جهانی خواست نفت و گاز روسیه را تحریم کنند. بعد از این درخواست، خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع آگاه گزارش داد دولت «جو بایدن»، ممنوع کردن ورود نفت روسیه به ایالات متحده بدون مشارکت متحدان اروپایی‌اش را مورد بررسی قرار می‌دهد.

شلیک اخطار کره جنوبی به سمت قایق گشتی کره شمالی

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی امروز (سه‌شنبه) گزارش داد که ارتش این کشور برای دفع یک قایق گشتی کره شمالی که مرز دریایی بین دو کره را نقض کرده بود، شلیک کرد.

مقامات نظامی کره جنوبی گفتند که یک قایق گشتی کره شمالی روز سه‌شنبه پس از عبور از مرز دریایی غربی و ورود به آب‌های کره جنوبی برای تعقیب یک قایق که گفته می‌شود سرگردان بوده، عقب‌نشینی کرد.

به نوشته یونهاپ، نیروی دریایی کره جنوبی توانست قایق گشتی را با شلیک و پیام‌های هشدار به سمت شمال به عقب براند و قایق دیگر حامل هفت نفر که شش نفر از آن‌ها لباس نظامی به تن داشتند را توقیف کرد. به گفته رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، سئول دو بار از طریق خطوط ارتباطی تجاری و نظامی، پیام‌هایی را به همسایه شمالی در این خصوص ارسال کرده است.

گفته می‌شود این هفت شهروند غیرمسلح کره شمالی قصد فرار به جنوب را نداشتند و قایق آن‌ها به طور تصادفی به سمت آب‌های کره جنوبی منحرف شده است. این حادثه درست یک روز قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری کره جنوبی و در بحبوحه تنش‌های تازه بین دو کره بر سر پرتاب‌های موشکی اخیر کره شمالی، از جمله آزمایش یک سامانه ماهواره‌ای تجسسی در روز شنبه رخ داد.

طرح سناتورهای آمریکایی برای محدود کردن ذخایر طلای روسیه

گروهی از سناتورهای هر دو حزب آمریکا با ارائه لایحه ای، بدنبال محدود کردن ذخایر طلای روسیه هستند که راهی برای تاب آوردن مسکو در برابر تحریم های گزنده تلقی می شود.

به گزارش آکسیوس، تحریم های روسیه، دارایی های ارزی این کشور را مسدود کرده است، اما ذخایر طلای آن می تواند نجات بخشی بالقوه به شمار آید.

اقدامی برای بستن این روزنه، نشانه دیگری است مبنی بر اینکه کنگره درپی پیشی گرفتن از دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در زمینه اقدامات تنبیهی علیه روسیه است.

این لایحه، توان روسیه برای فروش ذخایر طلا را هدف قرار می دهد. این لایحه، تحریم های ثانویه را بر هر نهاد آمریکایی اعمال می کند که آگاهانه با طلای دارایی های بانک مرکزی روسیه معامله می کند یا آن را انتقال می دهد و یا اینکه طلا را در روسیه به صورت فیزیکی یا الکترونیکی به فروش می رساند.

یک مشاور مطلع از موضوع به آکسیوس گفت که هدف گنجاندن این قانون در لایحه هزینه هاست که قانونگذاران امیدوارند تا روز جمعه به تصویب رسد.

روسیه تقریبا ۱۳۲ میلیارد دلار ذخیره طلا در اختیار دارد. روسیه از سال ۲۰۱۴ زمانی که آمریکا تحریم های جدیدی را بر مسکو به دلیل حمله اش به کریمه اعمال کرد، سرعت خرید طلا را افزایش داد.

اکنون روسیه خرید طلا را بار دیگر و پس از متوقف شدن در آغاز همه گیری زمانی که قیمت ها افزایش یافت، آغاز کرده است.

«آنگوس کینگ» از سناتورهای آمریکایی ارائه دهنده این لایحه گفت: عرضه بالای طلا روسیه یکی از معدود دارایی های باقی مانده است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور می تواند از آن برای جلوگیری از سقوط بیشتر اقتصاد روسیه استفاده کند.

وی افزود: با تحریم این ذخایر، ما می توانیم روسیه را به میزان بیشتری از اقتصاد جهانی منزوی کنیم و دشواری کارزار نظامی پر هزینه پوتین را افزایش دهیم.

«جانا کورنین» دیگر سناتور آمریکایی معرفی کننده این لایحه گفت: روسیه با بهره برداری از خلا تحریم های فعلی که به آنها امکان می دهد از طریق خرید و فروش طلا، پولشویی کنند، همچون ونزوئلا عمل کرده است.

«مگی حسن» نیز یک سناتور آمریکایی دیگر است که از بانیان این لایحه بوده است. وی گفت: آمریکا و متحدان ما باید در ایستادگی در مقابل تجاور روسیه ثابت قدم باشند و اطمینان یابند که ما هر راه فراری را که پوتین برای دور زدن تحریم ها ما از آن برخوردار است، مسدود می کنیم.

هشدار مادورو درباره وقوع جنگ جهانی سوم

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا هشدار داد که درگیری های نظامی در اوکراین می تواند به جنگ جهانی سوم منتهی شود.

به گزارش اسپوتنیک، وی متوقف کردن جنون جهانی را برای جلوگیری از این رویداد حائز اهمیت برشمرد.

مادورو گفت: همین حالا هم این درگیری، تبعات جهانی همچون تاثیر مخرب بر بهای نفت، بنزین و گاز، قیمت غذا، کود و حمل و نقل دارد.

رئیس جمهوری ونزوئلا در عین حال ابراز امیدواری کرد که یک هشدار به موقع بتواند مانع از جنونی شود که بر مهمترین رهبران غرب و جهان مستولی شده است.

وی تاکید کرد که ونزوئلا اقداماتی را در جهت کنترل تورم و تاثیرات احتمالی گسترش درگیری در اروپا در پیش می گیرد.

براساس این گزارش، روسیه در پاسخ به درخواست کمک از جمهوری های مردمی دونتسک و لوگانسک برای مقابله با تهاجم نیروهای اوکراینی، عملیات ویژه خود در اوکراین را آغاز کرد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که عملیات ویژه صرفا برای هدف قرار دادن زیرساخت های نظامی اوکراین است و جمعیت غیرنظامی این کشور در معرض خطر نیستند.

مسکو بارها تاکید کرده است که برنامه ای برای اشغال اوکراین ندارد.

وعده طالبان برای حل مشکلات زنان افغانستان

وزارت خارجه طالبان به‌مناسبت روز جهانی زنان بر حل مشکلات بانوان افغانستان تاکید کرد.

«عبدالقهار بلخی»؛ سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان، امروز (سه شنبه ۱۷ اسفند) در توییتی به مناسبت روز جهانی همبستگی زنان با بیان اینکه جنگ‌های طولانی، تلفات سنگینی را بر زنان افغانستان وارد کرده، افزود که مشکلات زنان را براساس ارزش‌های اسلامی و رسوم مورد قبول جامعه افغانستان حل خواهد شد.

این در حالی است که سازمان‌های بین‌المللی با ابراز نگرانی از وضعیت زنان در افغانستان خواستار بهبود این شرایط شده‌اند.

از سوی دیگر، «عبدالله عبدالله»؛ رییس پیشین شورای عالی مصالحه‌ ملی افغانستان نیز به مناسبت روز زن از حقوق مشروع زنان در این کشور حمایت کرد.

وی در پیامی نوشت که زنان طی سالیان متمادی قربانی‌های بی‌شماری داده‌اند و بخش مهم هویت اسلامی و ملی افغانستان را تشکیل می‌دهند.

دیده‌بان حقوق بشر نیز امروز بر تحقق کامل زنان و دسترسی آنها به آموزش و تحصیل تاکید کرد.

همزمان، هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز به مناسبت این روز اعلام کرد که این سازمان در کنار زنان و دختران افغان خواهد ایستاد.

از روز جهانی زنان در افغانستان در حالی تجلیل می‌شود که مقامات هیات حاکمه سرپرستی در این کشور بر دستیابی زنان به امکانات و حقوق خود تاکید کرده‌اند.

هفته گذشته نیز دانشگاه‌های افغانستان با حضور دانشجویان دختر و پسر در این کشور پس از 6 ماه تعطیلی کار خود را از سر گرفت.

با این حال اما برخی زنان در افغانستان پس از به‌وجود آمدن تحولات اخیر در این کشور تاکنون نتوانسته‌اند به محل کار خود بازگردند و برخی محدودیت‌ها به‌دلایل مختلف در امر آموزش و تحصیل و مسائل اجتماعی دیگر برای آنها تاکنون وجود دارد که اعتراضاتی را نیز در پی داشته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین مناجات شعبانیه آمریکا روسیه چین تحولات اوکراین ایران و آمریکا خاورمیانه مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین مناجات شعبانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۱۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید زبان‌شناسان: ۴ سفر حماسی از سرزمین‌های یخی که به پیدایش اولین آمریکایی ها منجر شد

تقریباً نیمی از خانواده‌های زبانی دنیا در قاره آمریکا یافت می‌شوند. با اینکه بسیاری از این زبان‌ها اکنون منقرض شده‌اند، تحلیل زبان‌های تاریخی به ما امکان بررسی، مقایسه و ردیابی آن‌ها در گذر زمان را می‌دهد تا گروه‌های اولیه ساکن در این قاره را بهتر درک کنیم.

جهانا نیکولز، زبان‌شناس تاریخی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا در پژوهشی که اواخر ماه مارس در مجله American Journal of Biological Anthropology منتشر شد، به بررسی ساختار ۶۰ زبان از سراسر آمریکا و کانادا پرداخت. این بررسی نشان داد که این زبان‌ها از دو گروه زبانی اصلی نشأت گرفته‌اند که در دست‌کم چهار موج مجزا وارد آمریکای شمالی شده‌اند.

کشف تاریخچه قاره آمریکا با علم زبان‌شناسی

به گزارش گجت نیوز، نیکولز ۱۶ ویژگی این زبان‌ها از جمله ساختار هجا، جنسیت اسم‌ها و نحوه تولید صامت‌ها هنگام صحبت را مورد بررسی قرار داد. نتایج این بررسی حاکی از آن است که این زبان‌ها به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: گروه اول شامل زبان‌هایی است که ضمیر اول شخص آن‌ها دارای آوای «ن» و ضمیر دوم شخص دارای آوای «م» است. گروه دوم شامل زبان‌های دیرینه‌تری است که می‌توانند یک جمله کامل را تنها در یک کلمه منتقل کنند.

تحليل‌های بیشتر زبان‌شناسی نشان می‌دهند که ورود انسان‌ها به قاره آمریکا در چهار موج مجزا رخ داده است. اولین موج حدود ۲۴ هزار سال پیش اتفاق افتاد، زمانی که یخچال‌های عظیم بخش زیادی از آمریکای شمالی را پوشانده بودند.

خانم نیکولز هیچ ویژگی منحصر به فردی در زبان‌های آن دوره پیدا نکرده که نشان‌دهنده ورود گروهی متنوع از مردم و زبان‌ها به آمریکای شمالی در آن زمان باشد. موج دوم مهاجرت حدود ۱۵ هزار سال پیش با مردمی همراه بود که زبان‌هایی با ضمیر اول شخص «ن» و ضمیر دوم شخص «م» داشتند.

موج سوم نیز هزار سال بعد با مردمانی همراه بود که زبان‌هایی با صامت‌های ساده داشتند. سپس موج چهارم حدود ۱۲ هزار سال پیش همراه ورود زبان‌هایی با صامت‌های پیچیده از راه رسید.

تا همین اواخر، محققان بر این باور بودند که اولین آمریکایی ها حدود ۱۳ هزار سال پیش از طریق یک پل خشکی از سیبری وارد این قاره شده‌اند. اما مطالعات قبلی خانم نیکولز روی داده‌های زبانی او را متقاعد کرد که این زمان برای شکل‌گیری نزدیک به ۲۰۰ زبان بومی آمریکا کافی نبوده است. در عوض او معتقد است که اولین ورود انسان‌ها به حدود ۳۵ هزار سال پیش بازمی‌گردد.

از آن زمان، حجم فزاینده‌ای از تحقیقات باستان‌شناسی، زمین‌شناسی، اقلیم‌شناسی و ژنتیک، تاریخ ورود اولیه انسان‌ها به آمریکا را به عقب رانده است و اجماع جدیدی بر این شکل گرفته که چندین موج از مهاجران در مقاطعی بین ۳۰ تا ۲۵ هزار سال پیش راه خود را به قاره آمریکا باز کرده‌اند.

خانم نیکولز گفت: «اضافه کردن مطالعات زبانی به این تحقیقات به معنای تأیید متقابل این چهار رشته علمی است. به نظر من حالا این تفسیر بسیار محکمه‌پسند است».

اندرو کاول، انسان‌شناس و زبان‌شناس در دانشگاه کلرادو بولدر که در این پژوهش مشارکت نداشته، در ایمیلی به سایت معتبر جهانی لایو ساینس گفته که مطالعه خانم نیکولز جالب است زیرا «داده‌های زبانی بر پذیرش فزاینده سایر حوزه‌های علمی صحه می‌گذارد که آمریکای شمالی بسیار زودتر از آنچه برای دهه‌ها تصور می‌شد، مسکونی شده است».

با این حال، آقای کاول خاطر نشان کرد که تحلیل آماری این پژوهش نشان می‌دهد که دو زبان، یوروک و آراپاهو، طبقه‌بندی کاملاً متفاوتی دارند؛ این درحالیست که می‌دانیم این دو زبان از نظر ژنتیکی با هم مرتبط هستند و هر دو جزئی از ابرخانواده زبان‌های آلگیک به شمار می‌آیند (زبان یوروک در شمال دور کالیفرنیا و زبان آراپاهو در ایالت‌های وایومینگ و اوکلاهما صحبت می‌شده است).

آیا اولین آمریکایی ها، از آسیا مهاجرت کرده‌اند؟

البته، نفوذ زبان‌های همسایه می‌تواند روی زبان‌های دیگر تاثیر زیادی بگذارد و این موضوع می‌تواند روابط اولیه‌ آن‌ها را مخدوش کند، همانطور که آقای کاول اشاره کرد.

اگرچه این پژوهش جدید مدلی را برای چگونگی ورود و تکامل زبان‌ها در آمریکای شمالی ارائه می‌دهد، اما به خاستگاه آن‌ها که هنوز ناشناخته است، اشاره‌ای نمی‌کند.

خانم نیکولز گفت: «به احتمال زیاد مردمی که به آمریکای شمالی نقل مکان کردند، اقوام خود را در آسیا رها کرده‌اند و ممکن است برخی از آن زبان‌ها همچنان در سیبری باقی مانده باشند».

با این حال به گفته او، محدودیت‌های روش مقایسه‌ای زبان‌شناسی به این معناست که شاید هرگز آن را نباید قطعی دانست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی نفت بالارفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۲۰ |برنت ۸۳ دلار و ۸۱ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی
  • هشدار نارنجی هواشناسی درباره سیلاب در ۱۰ استان
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ |برنت ۸۲ دلار و ۹۴ سنت شد
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ زن فرانسوی از تجاوز جنسی سربازان آمریکایی به مادرش می‌گوید
  • کشف جدید زبان‌شناسان: ۴ سفر حماسی از سرزمین‌های یخی که به پیدایش اولین آمریکایی ها منجر شد
  • حراج توپ طلای دزدی مارادونا 
  • توپ طلای مسروقه مارادونا به حراج گذاشته می‌شود