Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@13:46:42 GMT

برنامه صادرات گاز ایران به پاکستان، افغانستان و عمان

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۱۶۴۹

برنامه صادرات گاز ایران به پاکستان، افغانستان و عمان

معاون وزیر نفت گفت: ایران به‌دنبال این است که زمینه اجرایی شدن پروژه‌های طراحی‌شده صادرات گاز به پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان را فراهم کند و قراردادهای گازی مربوطه، امضا و اجرا شوند.

به گزارش مشرق، مجید چگنی، معان وزیر نفت در امور گاز گفت: مهمترین اقدام‌هایی که سبب عبور بدون دغدغه از زمستان سال ۱۴۰۰ شد، آغاز سوآپ گازی از ترکمنستان به آذربایجان، افزایش ظرفیت انتقال گاز کشور با به‌کارگیری ۱۵ واحد توربوکمپرسور یدک در تأسیسات انتقال گاز، راه‌اندازی تأسیسات تقویت فشار خیرگو ۸ و ارسنجان ۸ و به‌ویژه اقدام‌های سنجیده و بهنگام برای مدیریت مصرف نیروگاه‌ها و صنایع از مهم‌ترین عوامل گذر از زمستان ۱۴۰۰ بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به برآورد موازنه منفی عرضه و تقاضا در زمستان امسال از فصل تابستان، اقدام‌های ویژه‌ای از سوی شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای ذخیره سوخت مایع در نیروگاه‌ها انجام شد، به نحوی که در آغاز آبان‌ماه مقدار ذخیره نفت گاز در نیروگاه‌ها ۳۶۸ میلیون لیتر نسبت به پارسال بیشتر بوده است.

چگنی تصریح کرد: با توجه به برآورد موازنه منفی عرضه و تقاضا در زمستان امسال از فصل تابستان، اقدام‌های ویژه‌ای از سوی شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای ذخیره سوخت مایع در نیروگاه‌ها انجام شد، به نحوی که در آغاز آبان‌ماه مقدار ذخیره نفت گاز در نیروگاه‌ها ۳۶۸ میلیون لیتر نسبت به پارسال بیشتر بوده است.

معاون وزیر نفت افزود: مقدار گاز تزریق‌شده به شبکه گاز کشور از مخازن ذخیره‌سازی در زمستان امسال تقریباً برابر با پارسال و به میزان ۲.۵ میلیارد مترمکعب بوده است، اما به‌دلیل شرایط ویژه شبکه شمال شرق کشور، مقدار برداشت گاز از مخزن شوریجه ۱۵۴ میلیون مترمکعب بیشتر بوده است که این موضوع، همچنین سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از عوامل تأثیرگذار در مدیریت شبکه شمال شرق کشور در زمستان ۱۴۰۰ هستند.

وی ادامه داد: مخازن ذخیره‌سازی موجود، مخزن سراجه با ظرفیت ذخیره‌سازی یک میلیارد مترمکعب و شوریجه D با ظرفیت ذخیره‌سازی ۲.۲۵ میلیارد مترمکعب است. مخازن ذخیره‌سازی در حال توسعه فاز دوم شوریجه با ظرفیت ذخیره‌سازی ۲.۲۵ میلیارد مترمکعب و شوریجه D با ظرفیت ذخیره‌سازی ۰.۵ میلیارد مترمکعب است.

چگنی در رابطه به برنامه افزایش و نگه‌داشت تولید گاز گفت: با توجه به روند افت طبیعی تولید گاز از میدان‌های قدیمی‌تر در کشور از جمله میدان گازی پارس جنوبی و براساس نتایج مطالعه «نحوه بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت پالایشگاه‌های منطقه عمومی غرب خلیج فارس» که از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام شده است، افزون بر تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین فاز در حال توسعه در میدان گازی پارس جنوبی، احداث کمپرسورهای تقویت فشار سرچاهی و توسعه میدان‌های گازی جدید شامل پارس شمالی، کیش، بلال، یلدا، گلشن، فردوسی، فرزاد A و B، لاوان، سلمان، فروز B و مدار با هدف تخصیص بهینه منابع گازی جدید پیش‌گفته به پالایشگاه‌های پارس جنوبی (به‌نحوی که انتقال، توزیع و فرآورش گاز در پالایشگاه‌های فوق با حداقل هزینه انجام می‌شود)، در برنامه وزارت نفت است.

معاون وزیر نفت گفت: تحقق برنامه‌های بالا در کنار توسعه میدان‌های جدید اختصاص‌یافته به پالایشگاه‌های پارس جنوبی، سبب حفظ و نگهداشت تولید گاز در منطقه پارس جنوبی و استفاده حداکثری از ظرفیت پالایشی ایجاد شده در آن منطقه خواهد شد. در ضمن برآورد سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای انجام اقدام‌های مزبور که سرانجام سبب افزایش تولید گاز در منطقه پارس جنوبی تا سقف ۸۳۰ میلیون مترمکعب در روز تا افق ۱۴۱۵ خواهد شد، حدود ۴۰ میلیارد دلار است.

چگنی افزود: برنامه شرکت ملی گاز ایران برای همکاری با ترکیه و عراق که اکنون زیرساخت‌های انتقال گاز ایران به آن کشورها متصل است، در درجه نخست این است تا قراردادهای جاری خود را با آنها با ظرفیت کامل اجرا و در گام بعدی، با توسعه زیرساخت‌های انتقال، به افزایش ظرفیت تجارت بین دو کشور اقدام کند.

وی ادامه داد: کشورهایی که اکنون با آنها ارتباط زیرساختی وجود ندارد، به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ نخست کشورهایی که شبکه زیرساخت خطوط لوله برای انتقال گاز به آن کشورها طراحی شده، مانند پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان که در مورد این کشورها تلاش داریم زمینه اجرایی شدن این پروژه‌های طراحی‌شده فراهم و قرارداد گازی مربوطه، امضا و اجرا شود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت شرکت ملی گاز ایران وزارت نفت ایران صادرات گاز منطقه پارس جنوبی افغانستان میدان گازی پارس جنوبی شرکت ملی نفت ایران ترکمنستان خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ظرفیت ذخیره سازی میلیارد مترمکعب نیروگاه ها پارس جنوبی انتقال گاز گاز ایران تولید گاز وزیر نفت شرکت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۱۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۸ میلیارد دلار پروژه نفتی در ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: امسال ۳۰ طرح به ارزش ۸ میلیارد دلار بهره برداری و ۱۹ طرح به ارزش ۱۱.۵ میلیارد دلار آغاز می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران در نشستی خبری اظهار داشت: 2.5 میلیارد بشکه معادل نفت خام، ذخایر جدید اکتشافی در دولت سیزدهم بوده است، حدود 8 مخزن نفتی و گازی کشف جدید ما بوده و یک کشف بسیار مهم اخیرا داشتیم که به‌زودی از طرف وزیر نفت اعلام خواهد شد.
وی افزود: ما در گذشته نفت تولید می‌کردیم ولی نمی‌فروختیم، اما امروز هم تولید می‌کنیم و هم می‌فروشیم و در سال گذشته 35 میلیارد دلار درآمد صادرات نفتی داشتیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به رشد امضای قراردادهای نفتی در دولت سیزدهم گفت: در دولت‌های گذشته سالی 1.6 میلیارد دلار جذب سرمایه صورت گرفت اما متوسط جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در پروژه های نفتی در دولت سیزدهم، سالی6.3 میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: در سال گذشته 13 میلیارد دلار قرارداد را در حداقل زمان بستیم، که 12.5 میلیارد دلار آن مربوط به دو میران مشترک و 500 میلیون دلار برای چهار میدان مستقل بوده است.
خجسته مهر با بیان اینکه تولید نفت از میدان آزادگان به صورت یکپارچه از 190 هزار بشکه در روز به 550 هزار بشکه در روز می‌رسد، گفت: یکپارچه شدن توسعه میدان آزادگان ابتکار جدیدی در دولت سیزدهم بوده و اینکه بانک‌ها را به پای توسعه میادین آوردیم نیز یک ابتکار جدید بوده است.
وی ادامه داد: هفته‌های اخیر 20 مخزن گازی را به ارزش 7 میلیارد دلار در اختیار پتروشیمی‌ها گذاشتیم که کاری بزرگ در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی کشور است.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: فاز 11 پارس جنوبی کاری منحصر به‌فرد بود، مرزی‌ترین فاز میدان مشترک پارس جنوبی 20 سال دست‌به دست می‌شد اما بلاتکلیف مانده بود.
وی افزود: سالها می‌گفتند کسی حق ندارد پروژه مهم ایران را انجام دهد، اما ما آمدیم با توان داخلی و با ابتکار جابه‌جایی سکوی درمدار بهره‌برداری، کار بزرگی به‌دست متخصصان داخلی انجام دادیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: امسال 30 طرح به ارزش 8 میلیارد دلار بهره برداری و 19 طرح به ارزش 11.5 میلیارد دلار آغاز می‌شود
وی افزود: امسال سکوی فاز 13 آلفا را در پارس جنوبی بهره برداری می‌کنیم و به‌زودی قرارداد ساخت سکوهای فشارافزایی پارس جنوبی و کمپرسورهای فشارافزایی به امضا می‌رسد.
خجسته‌مهر از تلاش برای ایجاد یک بلوک توسعه‌ای جدیدی در پارس جنوبی خبر داد و گفت: یک حلقه چاه حفاری شده و بعد از اتمام کارهای زمین شناسی، اعلام می‌کنیم که موفق به ایجاد یک بلوک جدید در پارس جنوبی شدیم.
انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۸ میلیارد دلار پروژه نفتی در ۱۴۰۳
  • گاز نیم بها تا۵سال برای صنایع متقاضی ذخیره‌سازی روزمینی گاز
  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان