Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@03:44:53 GMT

ایران تأمین‌کننده انرژی طالبان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۵۷۶۴

ایران تأمین‌کننده انرژی طالبان می‌شود؟

به گزارش قدس آنلاین، افغانستان برای تامین سوخت مورد نیاز خود تا پیش از این از طریق بخش خصوصی اقدام به خرید نفت ایران می‌کرد؛ اما اخیرا دولت طالبان برای خرید نفت ایران پیش‌قدم شده است. به‌رغم امضای قرارداد بین دولت ایران و افغانستان همچنان بخش خصوصی این گشور نقش اصلی تامین انرژی را بر عهده دارد.

این قرارداد نفتی به منظور کاهش قیمت مواد سوختی در افغانستان امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارداد جدید در شرایط امضا شد که از چندی پیش تاکنون قیمت بنزین و گازوئیل در بازار کابل به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرد.

مراکز فروش مواد سوختی در کابل، هر لیتر گازوئیل را ۱۱۸ افغانی و هر لیتر بنزین را ۹۸ افغانی عرضه می‌کنند.

ایران و طالبان باید بر سر یک ارز مشترک توافق کنند

نماینده پیشین ایران در اوپک درباره خرید نفت ایران توسط طالبان گفت: افغانستان برای تأمین انرژی وابسته به همسایگان خود است.

محمدعلی خطیبی در ادامه افزود: در حال حاضر دولت طالبان به طور مستقیم برای خرید نفت مذاکره و اقدام به امضای قرارداد کرده است. این در حالی است که تا پیش از این، معمولاً بخش خصوصی افغانستان خریدار نفت ایران بود.

وی با بیان اینکه یکی از مفاد این نوع قراردادها نحوه پرداخت است، عنوان کرد: طبیعتاً باید روی یک ارز مشترک توافق کنند. حتی ممکن است که روی ریال به توافق برسند.

شرکت‌های خصوصی افغانستان مشتریان اصلی نفت ایران

محمدعلی صادقی، کارشناس بازار نفت عنوان کرد: از گذشته ایران در بحث فروش نفت با افغانستان مراوده داشت.

وی اضافه کرد: بخش خصوصی افغانستان نیز در حال حاضر کارخانه‌های تولید هیدروکربن در ایران دارند. این کارخانه‌ها مواد اولیه خود را از بورس خریداری،فرآوری و در نهایت به افغانستان صادر می‌کنند.

صادقی بیان کرد: به نظر می‌رسد که قرارداد خرید ۳۵۰ هزار تن نفت از ایران توسط طالبان برای ایجاد امنیت انرژی است. چرا که نیاز افغانستان در سال حدود دو میلیون تن است. برای تأمین عمومی سوخت، همچنان شرکت‌های خصوصی افغانستانی که سرمایه‌داران بسیار بزرگی هستند، اقدام به خرید نفت ایران می‌کنند.

ایران بزرگ‌ترین تامین کننده سوخت افغانستان

وی با بیان اینکه ایران تأمین‌کننده بالای ۹۵ درصد سوخت افغانستان است، تصریح کرد: بخش دیگر سوخت افغانستان توسط ترکمنستان تأمین می‌شود. البته با توجه به حضور روسیه در بازار شمال، ممکن است که افغانستان از این پس بخشی از سوخت خود را از این کشور نیز تأمین کند.

وی تشریح کرد: افغانستان ماشین‌های به‌روز و مدل بالا ندارد. بدین جهت عمدتاً روی فرآورده‌های غیراستاندارد مانند هیدروکربن‌ها متمرکز است.

صادقی عنوان کرد که مبادلات مالی این قراردادها از طریق صرافی‌ها انجام می‌شود. در این رابطه بانک‌های ایرانی و افغانستانی فعال نیستند.

گفتنی است با توجه به اینکه هر تن نفت معادل ۱۷٫۸۱ بشکه است، طبق این قرارداد ایران باید ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت به افغانستان صادر کند.

منبع: تجارت نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روابط اقتصادی ایران و طالبان خصوصی افغانستان خرید نفت ایران بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۵۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد

وزیر معادن و نفت طالبان در دیدار با مدیر اجرایی پروژه تاپی و همچنین سفیر ترکمنستان در کابل با تاکید بر گسترش روابط افغانستان با منطقه و جهان گفت هیچ مانعی برای اجرای پروژه تاپی وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شهاب الدین دلاور»، وزیر معادن و نفت افغانستان در دیدار با «محمد مراد امانوف» مدیر اجرایی پروژه تاپی، «خواجه عوض اف» سفیر ترکمنستان در کابل، تحکیم و توسعه روابط سیاسی - اقتصادی و امنیتی با کشورهای منطقه و جهان را از اولویت‌های  افغانستان دانست و تاکید کرد هیچ مانعی برای اجرای پروژه تاپی وجود ندارد.

بر اساس اعلامیه دفتر مطبوعاتی وزارت معادن و نفت افغانستان، پیشرفت پروژه تاپی و تشکیل کاری گروهی به منظور هماهنگی همه‌جانبه در این پروژه از اهم موضوعات نشست در کابل بوده است.

پروژه انتقال گاز ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند موسوم به «تاپی»، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه است. از طریق این پروژه سالانه 33 میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به سه کشور دیگر انتقال می‌یابد.

پروژه تاپی و توسعه راه لاجورد محور رایزنی‌های وزرای خارجه طالبان و ترکمنستانتوافق پاکستان و ترکمنستان برای تسریع احداث پروژه تاپیطالبان: برای تأمین امنیت پروژه تاپی واحد ویژه امنیتی ایجاد می‌شود

این پروژه در افغانستان از ولایت‌های قندهار، فراه، هلمند و هرات عبور می‌کند که در گذشته بسیاری از مناطق آن ناامن بود.

در افغانستان، لوله گاز تاپی در امتداد جاده شاهراه هرات – قندهار کشیده می‌شود و پس از آن از کویته و ملتان پاکستان می‌گذرد و در نهایت به شهر فزیلکا در هند می‌رسد.

گفتنی است پروژه انتقال گاز تاپی از ترکمنستان آغاز می‌شود و با گذشتن از خاک افغانستان و پاکستان به هند می‌رسد. با عملی شدن این پروژه، کنار فراهم شدن زمینه کار برای هزاران نفر، افغانستان سالانه بیش از 400  میلیون دلار از محل ترانزیت به دست خواهد آورد.

انتهای پیام/.

  

دیگر خبرها

  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی خرید کتاب برای بیمه‌شدگان جدید طرح بیمه دانشجویان
  • جزئیات بن خرید از نمایشگاه کتاب برای دانشجویان اعلام شد
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان